Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2017 21:36 - "Овид сред Скитите" в Добруджа (Малка Скития)
Автор: bajveso Категория: История   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На снимката виждате последната творба на френския художник Делакроа, посветена на тема, която го е привлякла за първи път през 1835 г. Тя изобразяваримския поет Овид, който в началото на Новата ера бил изгонен от Рим и изпратен на заточение до брега на Черно море, в днешна Добруджа.

image

Овид е бил лекуван с благост от скитите, които са изобразени на картината подавайки му храна и  кобилско мляко. Тази картина е част от по-голяма композиция, която Делакроа излага в салон от 1859 г. (сега Национална галерия, Лондон). Измежду неговите почитатели са били Едгар Дега и Чарлс Боуделайър.

В горната част на картината обавих карти съставена по описанията на Херодот при пътешествията му из земите на скитите преди около 2,500 години. Скитите са населявали Малка Скития, Онгъла също се намира там. За скитските царства в Добруджа царство  има запазени редица исторически и археологически свидетелства още от времето на Филип Македонски, а по-късно става център на една от групите българи след разпада на Хунската империя под управлението на най-малкия син на Атила, Енрик през 5-ти век от Новата ера.

Скито-сарматския и хунския периоди на българския народ умишлено се укриват и фалшифицират от българските полит-историци и руски слуги от БАН, трагичното е, че лъжите на тези безродници се заплащат чрез български средства - нещо като традицията жертвата да подаде жълтици на палача си за да му отсече главата с един удар.

Пошлостта на тези русофилски влечуги, историците и археолозите от БАН, почти всички от които са регистрирани доносници на репресивните служби на ДС, достигнаха низостта да създадат историческия фалшификат, филма "Хан Аспарух" през 1981 г. по измислици на КДС агентката Вера Мутафчиева, но за тази лъжкиня по българска история в допълнителен пост.

Задавали ли сте си въпроса защо всички тези безродни юроди (изроди), които ни пробутват някакви уж древни македонски или тракийски писмени, които били използувани за съставяне азбуката която ползуваме днес, новоизмислени древни македонски или тракийски езици, който уж били в основата на днешния български език, като ни предлагат весевъзможни безгръбначни етимологични интерпретации на думите в българския език и ни убеждават по форумитте за антички македонски корени на българите по река Струма или за древно-тракийски корени на българите по река Марица, въпреки че според генетичните проучвания българите нямат нищо общо с тях, голямата част от тях се оказаха отявлени русофили?

Отговорът е, че всички тези политически извращения на русофилите като "македонизма" и "тракедонизма" са спонсорирани от Москва, и са добавка към по-старите похвати за изкривяване корените на българския народ, като пан-славизма и пан-тюркизма, а народ който повярва във фалшфикати за произхода на своите далечни предци и започне да се кланя на други племена, идоли и божества, чужди на неговите древни традиции и историческо наследство, той е обречен на изчезване.

Пояснение: Отново напомням на тези които са се опитали да коментират в моя блог, редакторите в блог.бг не ми позволяват да чета коментарите. Виждам че няколко човека са оставили коментари за което ви благодаря, но тук не ми позволяват да прочета нито съдържанието нито пък от кого са били написани, така че не си губете времето да ги пишете, аз нямам въможност да ви отговоря.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bajveso
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 27960
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930